Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 130


Participarea șefului Statului Major General la Reuniunea Comitetului Militar al NATO și la cea a Comitetului Militar al UE


Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, participă, în perioada 13-16 mai, la ceremonia de învestire în funcție a Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), la Reuniunea Comitetului Militar al NATO și la cea a Comitetului Militar al UE, în formatul șefilor statelor majore generale, care vor avea loc în Belgia.

Consiliul Tratatului Nord-Atlantic a aprobat numirea generalului Philip M. Breedlove, din Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, în postul de SACEUR. Astfel, generalul Breedlove a preluat funcția ca succesor al amiralului James G. Stavridis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 13 mai, la Comandamentul Suprem al Puterilor Aliate din Europa, de la Mons, Belgia.

În zilele de 14 și 15 mai va avea loc, la Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles, Reuniunea Comitetului Militar al NATO în formatul șefilor statelor majore generale, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte referitoare la operația ISAF, misiunea "Resolute Support", stadiul operației KFOR, precum și la situația de securitate la nivelul Alianței și a zonelor de interes.

Pe agenda discuțiilor Reuniunii Comitetului Militar al Uniunii Europene, care se va desfășura pe 16 mai la sediul Consiliului UE de la Bruxelles, se află subiecte referitoare la Serviciul de Acțiune Externă al UE, la pregătirea Consiliului European 2013, precum și la operațiile și misiunile conduse de Uniune.

Mai multe informații despre subiectele discutate în cadrul întâlnirilor pot fi obținute de pe paginile oficiale ale instituțiilor organizatoare.


Biroul de Presă