Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 138


Exercițiul - CISEX CETATEA 2013-


Exercițiul tehnic pentru sisteme de comunicații și informatice - CISEX CETATEA 2013 - se desfășoară în perioada 21-28 mai, în peste 30 de unități militare din țară.

Obiectivul exercițiului îl constituie dezvoltarea structurilor de specialitate în procesul de planificare, proiectare, și implementare a securității informaționale a sistemelor/serviciilor de comunicații și informatice, precum și evaluarea soluțiilor de implementare a unor noi rețele, servicii sau aplicații informatice de comandă/control la nivel strategic, operativ și tactic.

Exercițiul vizează perfecționarea pregătirii personalului de stat major și de specialitate, dar și testarea capabilităților tehnice ale sistemelor de comunicații. Evenimentul reunește aproximativ 2000 de specialiști din structuri subordonate ale Statului Major General, Comandamentului comunicațiilor și informaticii, Statelor majore ale categoriilor de forțe ale armatei.

Detalii legate de desfășurarea exercițiului pot fi obținute de la sublocotenentul Cristian Georgescu, tel. 0766.298.502.

***

CISEX CETATEA 2013 se desfășoară în contextul aniversării a 140 de ani de la constituirea primei subunități de telegrafie militară și 50 de ani de la înființarea primei structuri de informatică militară.


Biroul de Presă