Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 139


Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Italia la București


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, l-a primit luni, 20 mai, la sediul ministerului, pe Diego Brasioli, ambasadorul Republicii Italia la București.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au subliniat interesul ambelor părți pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat Româno-Italian.

Ministrul Dușa a transmis ambasadorului Italiei că România rămâne un susținător constant al dezvoltării unei capabilități de apărare antirachetă în cadrul NATO.

"Angajamentul operațional în Afganistan rămâne o prioritate pentru România. Finalizarea cu succes a misiunii ISAF necesită menținerea solidarității aliate și trebuie să ne gândim la perioada post 2014 în Afganistan", a menționat ministrul Dușa.

"Rolul tot mai pregnant al UE în gestionarea crizelor internaționale reclamă măsuri concertate din partea statelor membre și a instituțiilor UE pentru dezvoltarea capacităților necesare, iar Consiliul European din decembrie reprezintă o oportunitate majoră pentru revigorarea Politicii de securitate și apărare comună", a mai spus Mircea Dușa.


Biroul de Presă