Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 144


Selecție pentru "Tabăra de vară pentru cercetași" - Constanța 2013


Vineri, 24 mai, Ministerul Apărării Naționale lansează concursul național de selecție pentru participarea elevilor de liceu din clasele IX-XI la cea de-a șaptea ediție a Taberei de vară pentru cercetași, desfășurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!".

Tabăra din acest an se va desfășura, în perioada 28 iulie - 04 august, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Navale.

Proiectul își propune să dezvolte și să valorifice spiritul de competiție și de echipă al tinerilor participanți. Programul taberei va cuprinde activități aplicativ - militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice.

Concursul de selecție cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și UE. În prima etapă (24 mai - 09 iunie 2013), echipe constituite din câte doi liceeni vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (10 iunie - 23 iunie 2013), echipele care au răspuns corect la cel puțin 15 întrebări ale primei etape se califică, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

În perioada 24 - 28 iunie, juriul concursului va evalua răspunsurile trimise de echipele calificate în cea de-a doua etapă, primele 21 dintre acestea urmând să participe la tabăra de pregătire.

Detalii cu privire la acțiune pot fi obținute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara. Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Asociația de Caritate din Armata României "Camarazii".


Biroul de Presă