Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 145


Seminar cu participare internațională la Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate


Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate (CSSAS) din Universitatea Națională de Apărare "Carol I" desfășoară joi, 30 mai, în Sala Senatului universitar a instituției, Seminarul cu participare internațională "Impactul statutului și rolurilor statelor membre UE asupra evoluției securității europene".

În acest an, evenimentul reunește reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Fondurilor Europene, Agenției Naționale Antidrog, Universității Naționale de Apărare "Carol I", Academiei de Studii Economice, precum și ai Academiei Naționale de Apărare "G. S. Rakovski", Bulgaria, asigurând astfel schimbul de opinii și idei în diferite medii științifice.

Participarea experților din țara vecină reprezintă pentru specialiștii români, pe de o parte, o oportunitate de a le împărtăși invitaților străini din experiența românească și, pe de altă parte, posibilitatea de a cunoaște punctele de vedere, aspirațiile și așteptările invitaților bulgari prezenți la seminar.

Manifestarea științifică va aduce în prim planul dezbaterilor rolul statului național în asigurarea securității europene, evidențiindu-se necesitatea concentrării eforturilor statelor membre ale UE în direcția promovării intereselor naționale și europene.

Jurnaliștii interesați de activitate vor fi așteptați joi, 30 mai, între orele 08.40 și 08.55, la sediul Universității Naționale de Apărare "Carol I", intrarea dinspre Monumentul Eroilor Patriei.

Programul activității poate fi consultat la adresa http//cssas.unap.ro/ro/program_seminar_2013.pdf.
Persoană de contact pentru detalii suplimentare Irina TĂTARU, tel. +4021-319.48.80 int. 421, fax: +4021-319.57.80, mobil 0727856766, email: cssas@unap.ro.


Biroul de Presă