Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 146


Întâlnire a ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, cu senatorul american James Rosapepe


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit marți, 28 mai, la sediul M.Ap.N., cu senatorul american James Rosapepe.

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe cooperarea militară bilaterală, ministrul Dușa subliniind faptul că Parteneriatul româno-american este unul solid, evoluția relațiilor militare dintre cele doua țări demonstrând faptul că există o abordare comună a problematicii de pe agenda de apărare.

"Prezența militarilor americani în România a facilitat creșterea interacțiunii dintre forțele noastre. Activitățile de instruire în comun desfașurate anual au avut rezultate remarcabile, care au contribuit semnificativ la o mai bună executare a misiunilor din teatrele de operații. Apreciem în mod deosebit sprijinul acordat de partea americană pentru dotarea Centrului de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre" a spus ministrul apărării naționale.

Ministrul Dușa a evidențiat excelenta colaborare din Afganistan și a reiterat intenția țării noastre de a participa la misiunea viitoare a NATO, de instruire și consiliere, post 2014, în această țară. "Avem nevoie de o alianță modernă și capabilă, caracterizată de o puternică solidaritate. La nivelul României am luat decizia politică de a crește bugetul apărării cu 0,3 la sută din PIB în fiecare an, astfel încât până în 2016 să putem îndeplini cerința NATO de a aloca 2 procente din PIB pentru Armată", a spus ministrul apărării naționale.

La rândul său, senatorul James Rosapepe a mulțumit militarilor români pentru profesionalismul, devotamentul lor și pentru modul în care cooperează cu militarii americani în toate misiunile pe care le execută împreună, dar mai ales în teatrul de operații din Afganistan.


Biroul de Presă