Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 147


Ministrul Dușa l-a primit pe ministrul apărării naționale al Republicii Mozambic


Ministrul Mircea Dușa, l-a primit marți, 28 mai, la sediul M.Ap.N., pe ministrul apărării naționale al Republicii Mozambic, Filipe Jacinto Nyusi.

În cadrul reuniunii, ministrul român al apărării i-a propus omologului său constituirea unor echipe tehnice care să creeze cadrul de cooperare bilaterală în mai multe domenii, mai ales cele militar și educațional, care va putea fi statuat printr-un protocol încheiat între cele două ministere.

Membrii delegației române au prezentat oportunitățile și programele oferite de industria de apărare a României precum și posibilitățile de instruire în instituțiile militare de învățământ.

"Armata României are deja o bogată experiență acumulată pe timpul participării la misiunile terestre, navale sau aeriene, sub drapelul NATO sau al Uniunii Europene, experiență pe care dorește să o împărtășească și altor armate partenere", a spus ministrul Dușa.

La rândul său, ministrul Nyusi a subliniat că "România are know-how, are experiență, și cred că această viitoare cooperare va aduce un plus de valoare țării pe care o reprezint. Știu că specialiștii români sunt profesioniști și am convingerea că vom demara proiecte pe termen lung".


Biroul de Presă