Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 154


Întâlnire bilaterală între miniștrii apărării ai României și Republicii Georgia


Evenimentul a avut loc în contextul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO, care se desfășoară la Bruxelles, în zilele de 4 și 5 iunie 2013.

Pe agenda discuțiilor bilaterale s-au aflat subiecte de interes comun precum evoluțiile mediului regional de securitate și intensificarea cooperării în domeniul apărării.

Ministrul Mircea Dușa a declarat că Guvernul României acordă prioritate evoluțiilor din regiunea extinsă a Mării Negre, această zonă fiind de o importanță vitală pentru interesele de securitate ale țării noastre. "România privește securitatea regională a Mării Negre prin prisma statutului său de țară riverană și membră NATO și UE", a conchis oficialul român. În același timp, a evidențiat sprijinul pe care țara noastră va continua să-l acorde Georgiei pentru integrarea în NATO și în Uniunea Europeană.

Ministrul georgian al apărării naționale, Irakli Alasania, a adresat mulțumiri speciale României, în calitate de Ambasadă Punct de Contact NATO la Tibilisi, pentru sprijinul constant acordat țării sale în eforturile de integrare euroatlantică, precum și pentru susținerea integrității teritoriale a Georgiei.

În același timp, cele două delegații au luat în discuție modalitățile concrete de extindere a cooperării bilaterale în domeniul militar, cu evaluarea oportunității și posibilității dezvoltării unor programe de instruire și antrenament pentru Forțele Speciale.


Biroul de Presă