Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 161


Reuniunea Comitetului Director al NAPMO la București


În contextul desfășurării la Palatul Cercului Militar Național, între 4-6 iunie, a Comitetului Director al Organizației pentru Managementul Programului Forței Aeropurtate NATO de Avertizare Timpurie și Control (NAPMO), oficialitățile române au susținut importanța menținerii implicării României în acest proiect multinațional, conform obligațiilor asumate din anul 2009.

Acest for reprezintă singura autoritate abilitată în managementul Programului NAEW&C, în domeniul tehnic, pentru asigurarea sprijinului logistic și financiar, precum și monitorizarea derulării contractelor, de la achiziție până la livrarea echipamentelor și mentenanța acestora.

Premergător acestei reuniuni, președintele Comitetului Director al NAPMO, Gilbert Mace, a fost primit, la începutul acestei săptămâni, la sediul MApN, de generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General.

În cadrul discuțiilor oficiale au fost abordate subiecte referitoare la susținerea din partea României a eforturilor Alianței și, în particular, ale comunității NAEW&C.

La întrunirea de la Cercul Militar Național au fost prezenți reprezentanții tuturor națiunilor participante în cadrul Programului NATO: România, Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Franța, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, SUA, Turcia și Ungaria.

***

Forța NATO Air Early Warning and Control (NAEW&C) este o capabilitate aeropurtată, multinațională, de supraveghere aeriană, avertizare timpurie și comandă-control, utilizată în sprijinul îndeplinirii obiectivelor Alianței.


Biroul de Presă