Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 168


Secretarul de stat Sebastian Huluban la Conferința anuală pe tema apărării antirachetă 2013


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, dr. Sebastian Huluban, a participat, în zilele de 12 și 13 iunie, la lucrările Conferinței anuale pe tema apărării antirachetă 2013 organizată de Institutul Regal de Apărare și Studii de Securitate de la Londra.

În deschiderea prezentării "NATO'S POSTURE POST 2014: THE ROLE OF BALISTIC MISSILE DEFENCE", dr. Huluban a salutat oportunitatea creată de organizatori pentru desfășurarea unei "dezbateri cuprinzătoare asupra perspectivelor acestei capabilități în urma recentelor modificări anunțate de SUA în domeniul abordării adaptive pe etape a apărării antirachetă a Europei". Ideea centrală a prelegerii a relevat importanța consolidării posturii Alianței Nord-Atlantice după finalizarea efortului major operațional din Afganistan în 2014, respectiv a importanței apărării antirachetă pentru definirea rolului aliat într-un mediu de securitate impredictibil.

Totodată, în marja vizitei efectuate la Londra, secretarul de stat Huluban a avut o întrevedere, la sediul Ministerului Apărării Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, cu dr. Andrew Murrison (MP) (Ministru pentru Strategia de Securitate Internationala - Minister for International Security Strategy). Agenda întrevederii a fost axată pe ultimele evoluții ale situației internaționale - criza din Siria, situația din Turcia, evoluțiile din Afganistan - și explorarea a posibile proiecte de cooperare bilaterală.


Biroul de Presă