Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 180


"Golden Lions" și Grupul de comandă românesc Zabul au revenit în Cetatea Aradului


Ceremonia de reîntoarcere din Afganistan a militarilor Grupului de comandă românesc Zabul și Batalionului 1 Manevră "Golden Lions" a avut loc astăzi, 27 iunie, în Cetatea Aradului, în prezența ministrului apărării naționale, Mircea Dușa.

"Timp de șase luni ați îndeplinit misiunile cu succes și pentru acest lucru vă mulțumesc, atât în numele conducerii Armatei, cât și al conducerii ISAF. A fost o perioadă grea, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru familiile dumneavoastră", a spus ministrul apărării naționale.

Ministrul Dușa a apreciat faptul că pregătirea militarilor români permite îndeplinirea oricărui tip de misiune ordonată și a precizat că, pe parcursul ultimelor șase luni, s-a reușit predarea responsabilităților către Forțele de Securitate Afgane în trei zone din aria de operații Zabul.

La ceremonia de la Arad a participat și generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, reprezentanți ai categoriilor de forțe ale Armatei, familiile militarilor, reprezentanți ai autorităților locale, cadre militare în rezervă și retragere.


Biroul de Presă