Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 183


Ceremonia de plecare în Afganistan a detașamentului de forțe pentru operații speciale


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, au participat vineri, 5 iulie, la sediul Batalionului de Operații Speciale "Băneasa-Otopeni", din Buzău, la ceremonia de plecare în Afganistan a detașamentului de forțe pentru operații speciale.

"Aveți în față trupele de elită ale Armatei României, forțele pentru operații speciale", le-a transmis ministrul Mircea Dușa celor prezenți la ceremonie.

Ministrul apărării naționale le-a spus militarilor că vor pleca în cel mai periculos loc din lume, că nu vor avea o misiune ușoară și că este convins că pregătirea foarte bună a personalului va duce la îndeplinirea cu succes a acesteia.

De asemenea, Mircea Dușa a arătat că forțele românești au început să predea zonele de responsabilitate către forțele de securitate afgane.

La final, ministrul Mircea Dușa a urat succes militarilor și și-a exprimat convingerea că detașamentul de forțe pentru operații speciale se va întoarce acasă cu tot efectivul.

În cadrul ceremoniei au mai fost prezentate tehnica și echipamentul de luptă, a fost citit extrasul din ordinul de misiune, iar militarii din forțele pentru operații speciale au prezentat onorul celor prezenți la activitate.


Biroul de Presă