Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 186


Ceremonia de plecare în Afganistan a "Lupilor negri"


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, au participat joi, 11 iulie, la ceremonia prilejuită de plecarea în Afganistan a militarilor Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri", din Iași.

"Mergeți într-o zonă foarte complicată din punct de vedere militar, cu foarte multe incidente în această primăvară, dar sunt convins că felul cum v-ați pregătit, experiența dobândită în misiunile anterioare din Afganistan, Kosovo sau Irak vă dau puterea să îndepliniți orice misiune încredințată", le-a transmis ministrul Mircea Dușa militarilor înainte de plecarea în misiune.

Ministrul apărării naționale le-a mai spus militarilor că au în față o mare provocare, obiectivul final al misiunii batalionului în teatrul de operații Afganistan fiind acela de a sprijini Forțele de Securitate Naționale Afgane să preia conducerea și să asigure un mediu de securitate stabil care să favorizeze dezvoltarea economică și instituțională a Afganistanului.

Mircea Dușa a mulțumit tuturor ieșenilor participanți la ceremonie pentru respectul și sprijinul acordat instituției militare. "Citesc pe fețele și în ochii celor care participă la activitate emoție și respect pentru această instituție importantă a statului român care și-a asumat misiuni internaționale, misiuni în baza principiului apărării colective, oriunde și oricând a fost nevoie", a mai precizat ministrul Dușa.

Activitatea de la Iași a cuprins oficierea serviciului religios, apelul solemn, citirea extrasului din ordinul de operații și defilarea militarilor care vor pleca în teatrul de operații.

Principalele misiuni ale militarilor români vor fi asigurarea securității ariei de responsabilitate, acordarea de asistență umanitară populației locale și instruirea Forțelor de Securitate Naționale Afgane.


Biroul de Presă