Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 221


România și Polonia sunt parteneri în domeniul militar și în viitoarele proiecte ale Uniunii Europene și ale NATO


Aceasta este concluzia discuțiilor celor doi miniștri ai apărării, desprinsă din cadrul reuniunii bilaterale de ieri de la Varșovia.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a transmis omologului său încrederea că cele două țări au un potențial considerabil de dezvoltare a relațiilor militare bilaterale. "Rundele de consultări la nivel înalt sunt o dovadă a excelentei noastre colaborări. Apreciez deschiderea Poloniei pentru noi oportunități în domeniul militar, alături de România, conform cerințelor NATO", a conchis oficialul român.

Un alt subiect de pe agenda oficială a fost planificarea NATO pentru misiunile post 2014 în Afganistan.

Ambii miniștri au aceeași părere despre modul în care se realizează sistemul Cyber Defence din cadrul NATO, dar și despre procesul realizării capabilităților militare ale Uniunii Europene, teme ce vor fi dezbătute cu ocazia Consiliului European din Decembrie 2013.

Vizita în Republica Polonia va continua și astăzi, 5 septembrie, când ministrul Mircea Dușa are programate întâlniri atât cu președintele Comisiei de apărare din cadrul Parlamentului polonez, Ștefan Niesiolowski, cât și cu șeful Biroului de securitate națională, Koziej Stanislaw.


Biroul de Presă