Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 223


Mircea Dușa: Creșterea transparenței și intensificarea cooperării bilaterale sunt posibile printr- un angajament la nivel înalt


Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre UE a debutat ieri la Vilnius cu prima sesiune de lucru, la care ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a transmis oficialilor ca România dorește identificarea unor soluții pragmatice pentru a permite o participare mai largă a companiilor din industria de apărare din toate statele membre la proiectele comune în domeniu.

Consiliul European din luna decembrie 2013 este o oportunitate de a da un nou impuls procesului de dezvoltare a capacităților la nivel Uniunii Europene.

"Creșterea transparenței procesului de planificare a apărării, intensificarea colaborării între statele membre nu sunt posibile fără un angajament susținut la nivelul cel mai înalt", a declarat Mircea Dușa.

xxx

Reuniunea informală a miniștrilor apărării va continua și astăzi, 6 septembrie, cu o sesiune dedicată pregătirii Consiliului European care va avea loc la sfârșitul acestui an.


Biroul de Presă