Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 260


Control privind selecia militarilor care pleac n Afganistan


Ministrul aprrii naionale, Mircea Dua, a dispus efectuarea unor verificri amnunite ale Corpului de control i inspecie i Direciei de prevenire i investigare a corupiei i fraudelor din M.Ap.N. Controlul a constat n verificarea unor posibile nereguli n organizarea i desfurarea seleciei militarilor pentru ncadrarea detaamentelor ce vor fi dislocate n teatrul de Operaii din Afganistan n perioada urmtoare.

n urma cercetrilor, din totalul celor peste 850 de militari chestionai, niciun militar nu a afirmat ca i-ar fi fost solicitate sau c a oferit foloase necuvenite, sub form de sume bneti sau diverse cadouri ori avantaje.

18 militari au formulat observaii i sesizri privind unele aspecte tehnice ale derulrii seleciei. Fiecare din aceste cazuri a fost analizat punctual, a fost soluionat i comunicat celor interesai, neinfluennd, ns, rezultatele procesului de selecie deja ncheiat.

n urma concluziilor rezultate, ministrul aprrii naionale a dispus ca, pe viitor, n procesul de selecie s fie prezent i un reprezentant al Statului Major General.

Totodat, ministrul Dua a luat n calcul i unele msuri de mbuntire a comunicrii dintre diferite ealoane i comisiile de selecie, pe de o parte, i militarii participani la selecie, pe de alt parte, n sensul unei mai bune explicri a criteriilor, baremelor i standardelor de selecie.


Biroul de Pres