Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Gabriel Vlase, vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO
Cu această ocazie, ministrul a declarat faptul că acest vot înseamnă o reconfirmare a angajamentului asumat de către România în fața aliaților săi ca un partener de încredere.
"În cadrul tuturor reuniunilor oficiale la care am participat și particip, am susținut faptul că România își va respecta toate angajamentele asumate în cadrul Alianței și vom demonstra în continuare că suntem un partener credibil", a mai afirmat ministrul Mircea Dușa.
Oficialul român a mai subliniat faptul că promovarea unei politici europene de apărare și securitate de succes poate fi realizată doar de către o Europă puternică, angajată ferm în investiția în securitate și apărare. "Asigurarea succesului ISAF și a misiunii viitoare a NATO în Afganistan poate fi garantată doar de menținerea coeziunii și solidarității Alianței".
* * *
Noua structură de conducere a Adunării Parlamentare NATO este formată din președintele Hugh Bayley (Marea Britanie) și vicepreședinții Gabriel Vlase (România), Nicole Ameline (Franța), Cheryl Gallant (Canada), Daniel Bacquelaine (Belgia) și Karl Lamers (Germania).
Adunarea Parlamentară a NATO este o organizație înființată în anul 1955, cu sediul la Bruxelles. AP NATO are 257 membri (titulari, cu drept de vot), din parlamentele celor 28 de țări membre NATO și 66 delegați (fără drept de vot), din parlamentele a 14 state asociate (Federația Rusă, Ucraina, Austria, Azerbaidjan, Suedia, Elveția, Georgia, Armenia, R. Moldova, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Finlanda, Serbia și Muntenegru).
Biroul de Presă