Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 275


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu Rose Gottemoeller


Ziua de lucru de vineri a debutat cu o întrevedere organizată la Departamentul de Stat, unde a avut loc o întâlnire cu Rose Gottemoeller, subsecretar de stat în exercițiu pentru controlul armamentelor și securitate internațională și cu Frank Rose, adjunct al asistentului secretarului pentru spațiu și politica de apărare.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte principale din Parteneriatul Strategic Romania-SUA privind înzestrarea forțelor armate ale țării noastre cu avionul multirol F-16, aspecte legate de antrenamentul piloților în cooperare cu partenerul american, precum și stadiul pregătirii activităților dedicate ceremoniei de începere a lucrărilor la facilitatea SUA din baza militară Deveselu de la sfârșitul lunii octombrie.

Au mai fost, de asemenea, dezbătute unele aspecte legate de activitățile întreprinse de comunitatea internațională și de principalele organizații din domeniul securității în ceea ce privește măsurile de distrugere a mijloacelor de productie și a arsenalului de arme chimice din Siria.

Totodată, Mircea Dușa și Rose Goettemoeller au apreciat în mod deosebit colaborarea dintre instituțiile celor două state.


Biroul de Presă