Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 281


A doua zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO, Bruxelles


Agenda zilei de 23 octombrie a cuprins reuniunea Consiliului NATO-Rusia (NRC), cu participarea ministrului rus al apărării, Serghei Shoigu, și reuniunea cu partenerii ISAF.

În cadrul NRC, aliații și-au exprimat satisfacția pentru reluarea întâlnirilor la nivelul miniștrilor apărării și au exprimat speranța că acest format de dialog va continua cu regularitate, în spiritul creșterii transparenței și încrederii reciproce între membrii Consiliului NATO-Rusia.

De asemenea, au fost remarcate evoluțiile cooperării practice în Afganistan, precum și cele privitoare la demersurile recente de soluționare a crizei siriene.

În reuniunea extinsă, cu partenerii ISAF, au fost prezentate și discutate ultimele evoluții din teatrul afgan de operații, precum și stadiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale din Afganistan, de anul viitor. De asemenea, miniștrii apărării au exprimat încrederea că relațiile cu partea afgană vor evolua într-un ritm care să permită o tranziție rapidă către viitoarea misiune de instruire și asistență Resolute Support a NATO din această țară.

Reconfirmarea angajamentului politic și operațional al României pentru succesul tranziției din Afganistan, conform calendarului, a fost încă o dată reiterată de către partea română.


Biroul de Presă