Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 282


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu omologul său georgian, Irakli Alasania


Întâlnirea oficială a avut loc la Bruxelles, în marja reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO și partenere la ISAF.

Mircea Dușa a transmis omologului său faptul că România apreciază progresele Georgiei înregistrate în domeniul reformei apărării. Efortul operațional în contextul ISAF a făcut ca această țară să se situeze pe primele locuri în rândul statelor partenere contributoare la ISAF.

În contextul mediului regional de securitate, ministrul român al apărării a subliniat importanța evoluțiilor din Regiunea Extinsă a Mării Negre, care trebuie să rămână un spațiu de cooperare pe baze funcționale și pragmatice.

Inițierea unor programe de instruire și antrenament a fost un alt element de discuție pe agenda celor doi miniștri. Astfel, Mircea Dușa a declarat faptul că acest aspect va întări cooperarea bilaterală între cele două țări în domeniul militar.

România va continua să sprijine procesul de reformă a sistemului de apărare al Georgiei, oferind experiența dobândită în procesul de aderare la NATO. În acest context, ministrul apărării naționale a salutat proiectul de derulare a programelor de învățământ militar în domeniul strategiilor și politicilor din domeniul educației militare.


Biroul de Presă