Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 295


Statul Major General al Armatei României a sărbătorit 154 de ani de la înființare


Statul Major General a sărbătorit cei 154 de ani de la înființare printr-un eveniment aniversar desfășurat luni, 11 noiembrie, în aula Ministerului Apărării Naționale.

Invitat la activitate, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, i-a felicitat pe reprezentanții Statului Major General și a apreciat activitatea personalului din structura de conducere a Armatei României.

"A fost un an greu, cu multe realizări. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați direct în pregătirea și conducerea misiunilor din teatrele de operații și celor care au coordonat intervențiile militarilor în sprijinul populației", le-a spus ministrul Mircea Dușa celor prezenți la eveniment.

Ministrul apărării naționale s-a referit și la provocările Statului Major General, în special la cele legate de dinamica viitoare a trupelor românești în Afganistan, precum și la reconfigurarea unei structuri de forțe moderne, bine dotate și sustenabile din punct de vedere financiar.

Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, a subliniat în discursul său rolul deosebit al Statului Major General în construirea și conducerea armatei unui stat membru NATO și UE. "Mulțumesc tuturor celor care fac parte din Statul Major General pentru loialitatea și respectul față de structura în care lucrează și pentru profesionalismul, spiritul de sacrificiu și dăruirea în îndeplinirea misiunilor primite. Continuitatea eforturilor și perseverența vor asigura consolidarea încrederii și a respectului pe care cetățenii le au față de Armata României", a spus generalul-locotenent Ștefan Dănilă.

În cadrul ceremoniei, militari din Statul Major General au primit medalii și decorații, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile și înaltul profesionalism dovedite în executarea misiunilor încredințate. Totodată au fost decernate și premiile Gândirea Militară Românească.

* * *

Statul Major General este o structură de conducere întrunită, responsabilă cu reglementarea și coordonarea activităților militare în domeniul instrucției și exercițiilor, are un rol important în managementul personalului, este structura care elaborează planurile strategice, doctrinele și actele normative cu caracter general, planifică structura de forțe și propune înzestrarea armatei funcție de necesarul de capabilități.


Biroul de Presă