Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 2


Mircea Dușa: "Bugetul pe anul 2014 permite continuarea procesului de modernizare și înzestrare a Armatei României"


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat marți, 7 ianuarie, la ceremonia de preluare a funcției de șef al Statului Major al Forțelor Terestre de către generalul-maior Nicolae Ciucă.

"După mai mulți ani în care bugetul apărării a scăzut, în anul 2013 am avut o creștere, care a permis relansarea procesului de modernizare și înzestrare al Armatei României", a declarat ministrul Mircea Dușa.

De asemenea, ministrul apărării naționale a subliniat că această creștere se reflectă și în bugetul pe anul 2014, ceea ce va asigura continuitate programelor derulate.

Totodată, Mircea Dușa a trecut în revistă principalele evenimente ale acestui an, precizând că vor fi organizate activități importante pentru a marca împlinirea a zece ani de la aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantică la care vor fi invitate oficialități din cadrul organizației și țărilor membre.

Referitor la numirile pe funcțiile libere de conducere din structurile ministerului, ministrul Dușa a spus că se vor face în mod transparent, prin publicarea acestora și organizarea de concursuri.

La activitate au participat șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, comandanți de mari unități și unități din cadrul Forțelor Terestre.


Biroul de Presă