Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 14


Intervenții ale structurilor MApN pentru deblocarea căilor de comunicații


Militari din structurile Ministerului Apărării Naționale acționează sâmbătă, 25 ianuarie, la două intervenții în județele Argeș și Vâlcea pentru a debloca căile de circulație și a sprijini populația afectată de ninsori și viscol. Cele doua misiuni sunt realizate la solicitarea autorităților locale.

Aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate și două autocamioane cu tracțiune integrală acționează pentru deblocarea autostrăzii A1, iar alți 10 militari, cu mai multe autospeciale, acționează pentru deszăpezirea căilor de comunicații din localitățile Mădulari și Șușani din județul Vâlcea.
* * *
Ministrul apărării naționale a dispus încă de ieri, 24 ianuarie, creșterea capacității de reacție a tuturor subunităților de intervenție pentru situații de urgență în zonele țării cu cod portocaliu.

În prezent, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină de urgență, la solicitarea autorităților publice locale și centrale, în sprijinul populației afectate de ninsori și viscol.

În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naționale va interveni suplimentar cu alți 4000 de militari și 530 de mijloace tehnice.


Biroul de Presă