Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 19


Militarii în sprijinul populației afectate de ninsori


Aproape 300 de militari ai Ministerului Apărării Naționale, cu 35 mijloace tehnice, au executat, în ultimele 24 de ore, 14 misiuni de intervenție în sprijinul populației afectate de zăpadă și viscol.

La solicitarea prefecturii Brăila, militarii Diviziei 2 Infanterie au participat la căutarea persoanelor dispărute din localitatea Găiseanca, salvând cele două persoane.

Militarii intervin la deblocarea traficului pe tronsoane ale autostrăzilor A1 și A2 și degajarea zăpezii de pe drumurile județene și naționale în județele Vâlcea, Buzău, Prahova și Brăila.

În județul Buzău, localitatea Movila Banului, militarii au intervenit la evacuarea unei gravide, care a și născut, a unei persoane rănite și a unor lucrători CNADNR, în localitatea Florica.

În prezent, sunt în derulare 4 intervenții la care participă peste 40 militari cu 6 mijloace tehnice, dintre care o intervenție în localitatea Robeasca, județul Buzău, pentru evacuarea-salvarea unei persoane însărcinate.

De asemenea, 50 de militari cu 5 camioane încărcate cu alimente și apă au plecat spre localitățile Sălciile și Boldești Grădiștea din județul Prahova.


Biroul de Presă