Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 20


Comunicat de presă


Ministrul apărării naționale a ordonat redislocarea forțelor și a mijloacelor Diviziei 2 Infanterie către populația afectată de căderile masive de zăpadă din județele Brăila, Buzău și Vrancea.

Odată cu apariția codului roșu, ministrul Dușa a dispus ca toate forțele suplimentare din județele Buzău, Vrancea, Brăila și Galați să fie pregătite pentru intervenții la solicitarea autorităților locale.

La această oră, militarii din garnizoana Sibiu se deplasează către intersecția drumurilor dintre Brașov, Sibiu și Rm. Vâlcea pentru a distribui alimente și apă persoanelor blocate.

Militarii Școlii de Aplicație pentru Unități Sprijin de Luptă, din Rm. Vâlcea, continuă să acționeze în localitățile Mădulari, Șușani, Crețeni, Amărăști și Peșteana, din județul Vâlcea, pentru degajarea drumurilor publice.

Un număr de 25 de militari cu 3 mijloace tehnice cu putere sporită, din Brigada 10 Geniu, de la Brăila, acționează în localitățile Jirlău și Galbenu pentru deblocarea căilor de acces.

29 de militari ai Batalionului 2 Infanterie, cu 4 mijloace tehnice, continuă acțiunile pentru deblocarea traficului rutier pe Autostrada A2.

Alți 52 de militari cu 12 mijloace tehnice din cadrul Diviziei 1 Infanterie, Bazei 2 Logistice și Bazei Sprijin Logistic, acționează în localitățile Boldești, Grădiștea, Sălciile, Baba Ana, Fulga și Ciorani, din județul Prahova, pentru deszăpezirea și salvarea persoanelor puse în pericol de ninsorile abundente, precum și pentru transportul de materiale, apă și hrană.

Un număr de 25 de militari, cu 2 mijloace tehnice, din Batalionul 33 Vânători de Munte, din Curtea de Argeș, execută o misiune pentru deblocarea unor turiști aflați într-o cabană izolată din zona Poienile Vâlsanului, județul Argeș.


Biroul de Presă