Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 21


Misiuni suplimentare ale militarilor în zonele afectate de ninsoare și viscol


În județele unde a fost declarat cod roșu de ninsoare și viscol, misiunile militarilor pentru deblocarea căilor de acces continuă în localitățile Jirlău și Galbenu, din județul Brăila, precum și în orașul Râmnicu Sărat, unde acționează 30 de militari cu 4 autocamioane și o mașină de luptă a infanteriei, pe șenile, din Batalionul 3 Geniu, Batalionul 280 Infanterie și din Centrul de Instrucție pentru Operații Speciale.

8 militari din Batalionul 280 Infanterie, de la Focșani, se deplasează cu un autocamion spre localitatea Vulturești, județul Vrancea, pentru evacuarea unor persoane înzăpezite, iar alți 10 militari și un autocamion de la Batalionul 3 Geniu și 2 militari și o mașină de luptă a infanteriei aparținând Batalionului 280 Infanterie, în configurație pentru evacuare medicală, execută o misiune în localitatea Vâlcele, județul Buzău, pentru transportul unei tinere gravide către spitalul din Râmnicu Sărat.

12 militari ai Brigăzii 2 Logistică, ce transportau alimente în localitatea Fulga, județul Prahova, au participat și la salvarea-evacuarea unei femei însărcinate spre orașul Mizil.

Studenți ai Academiei Forțelor Terestre din Sibiu au transportat ceai, alimente, apă minerală și 40 de pături pentru persoanele blocate la intersecția drumurilor dintre Brașov, Sibiu și Rm. Vâlcea.

Militarilor din Brigada de Informații Militare, care continuă misiunea de evacuare-salvare a unei persoane însărcinate, în localitatea Robeasca, județul Buzău, li s-au alăturat alți 35 de militari din Batalionul 47 Comunicații și Informatică cu 3 autospeciale 6x6.

În alte zone ale țării, militari din Batalionul 117 Sprijin Logistic acționează cu un autogreder în localitatea Brazi, județul Prahova, pentru deblocarea căilor de comunicații.

29 de militari cu 10 mijloace tehnice din Baza de Sprijin Logistic continuă misiunea de transport alimente și apă în localitățile Boldești-Grădiștea, Fulga și Sălciile, județul Prahova.

Misiunea vânătorilor de munte pentru deblocarea unor turiști aflați într-o cabană izolată din zona Poienile Vâlsanului, județul Argeș, continuă.


Biroul de Presă