Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 27


450 de militari sunt în teren pentru ajutorarea populației afectate de căderile masive de zăpadă


Aproximativ 450 de militari ai Ministerului Apărării Naționale, cu 37 de mijloace tehnice, acționează, la această oră, pentru ajutorarea populației și înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă.

În județul Buzău, în zona Vadu Pașii - Mărăcineni, 71 de militari cu 10 autovehicule, de la Divizia 2 Infanterie, Brigada de Informații Militare și Centrul de Instrucție pentru Operații Speciale, lucrează la deszăpezirea unităților de învățământ și la degajarea căilor de acces, iar în localitățile Glodeanu, Siliștea și Cârligu Mic, alți 48 de militari cu trei autocamioane deszăpezesc drumurile.

Populația din localitățile Făurei, Surdila-Găiseanca, Surdila-Greci și Viziru, județul Brăila, este ajutată de 149 de militari de la Brigada 10 Geniu cu 9 mijloace tehnice cu putere sporită. În Surdila-Greci mai acționează și 40 de militari, cu două mijloace tehnice, de la Serviciul Fluvial al Forțelor Navale.

În județul Vrancea, la Ciorăști, 132 de militari cu nouă mijloace tehnice de la Brigăzile 282 Infanterie Mecanizată și 8 LAROM deszăpezesc căile de comunicații.

În județul Ialomița, la Fetești, militari ai Bazei 86 Aeriene deblochează căile de acces.

De asemenea, elicoptere IAR 330 Puma de la Baza 90 Aeriană de la Otopeni și de la Baza 95 Aeriană de la Bacău sunt pregătite să execute misiuni de recunoaștere, cercetare și evacuare medicală pentru județele Brăila, Buzău și Vrancea.


Biroul de Presă