Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 29


Ministrul apărării naționale l-a desemnat pe șeful Statului Major al Forțelor Terestre să coordoneze acțiunile din zonele afectate de ninsori abundente


Misiunile militarilor din Ministerul Apărării Naționale continuă și miercuri dimineață.

În județul Galați, la Lupele, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată continuă să evacueze persoane care au nevoie de ajutor, iar la Pechea transportă și se distribuie cetățenilor alimente de strictă necesitate.

În județul Brăila, La Făurei, și în județul Buzău, pe DN 22 Râmnicu-Sărat - Brăila, continuă misiunile de deszăpezire.

În județul Vâlcea, continuă acțiunile de deszăpezire a DJ 678 pe sectoarele Budești-Galicea-Olanu-Drăgoești și Galicea-Stoilești.

Ministrul apărării naționale l-a desemnat în această dimineață pe șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Nicolae Ciucă, să coordoneze toate misiunile de ajutorare și salvare a persoanelor aflate în dificultate în zonele afectate de ninsori abundente și viscol.

XXX

De la începutul perioadei cu ninsori abundente, Ministerul Apărării Naționale a executat, la solicitările autorităților locale, 64 de misiuni, cu circa 1300 de militari și 136 mijloace tehnice.

În zonele supuse codurilor de avertizare meteo, ministrul apărării naționale a dispus măsuri pentru pregătirea pentru intervenție a 6.700 de militari și 1.000 de mijloace tehnice, în rezervă fiind pregătite, în zonele adiacente, 600 de militari și 100 de mijloace tehnice.


Biroul de Presă