Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 33


Salvarea de vieți omenești, transportarea alimentelor și deszăpezirea drumurilor - misiunile principale ale militarilor


Circa 170 de militari ai Ministerului Apărării Naționale continuă, la această oră, misiunile din zonele afectate de căderile de ninsoare.

În cursul nopții, militarii Batalionului 3 Geniu au intervenit pentru salvarea unei persoane vârstnice, cu afecțiuni medicale, din satul Gecia, județul Buzău. Aceasta a fost preluată cu un autovehicul militar pe șenile de la o autosanitară ISU blocată în zăpadă și transportată la o salvare SMURD.

Tot azi-noapte, militari ai Forțelor Navale și Diviziei 2 Infanterie au salvat 20 de persoane care se aflau într-un microbuz înzăpezit între localitățile Gura Dobrogei și Mihai Viteazu, județul Constanța, pe care le-au transportat, împreună cu alte persoane sinistrate din localitățile Lumina și Cogealac, la sediile primăriilor de pe traseu. Pe DN 22, între Constanța, Lumina și Tariverde, continuă acțiunea de salvare a vieților persoanelor aflate în autovehiculele blocate pe șosea.

În localitățile Vâlcele și Brădeanu, din județul Buzău, și în municipiul Brăila, militarii transportă și distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar la Boboc, județul Buzău, continuă deszăpezirea locuințelor populației.

Acțiunile de deszăpezire se desfășoară, în prezent, în județul Buzău - în orașele Buzău și Râmnicu-Sărat, dar și pe comunicația Râmnicu-Sărat - Brăila, în județul Brăila - în localitățile Făurei și Scorțaru Nou, și în județul Vâlcea - în localitățile Glăvile, Budești, Galicea, Olanu, Drăgoești și Stoilești.

În zonele aflate încă sub coduri de avertizare meteorologică, Ministerul Apărării Naționale dispune de peste 5.800 militari cu circa 930 de mijloace tehnice, iar în zonele adiacente de aproape 2.200 militari și 270 de mijloace tehnice.


Biroul de Presă