Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 35


Suplimentarea numărului militarilor care acționează în zonele afectate de ninsoare și viscol


368 militari cu 36 de mijloace tehnice îndeplinesc în acest moment, la solicitarea autorităților locale, 22 de misiuni de salvare, deszăpezire și transport de alimente, în zonele afectate de căderile abundente de zăpadă.

Militari ai Batalionului 280 Infanterie Mecanizată au evacuat o femeie însărcinată din Lipia, județul Buzău, cu un autotractor pe șenile.

Militari ai Brigăzii 10 Geniu din Brăila au escortat o ambulanță de la Spitalul din Făurei în localitatea Surdila - Găiseanca pentru a oferi asistență medicală unei persoane vârstnice.

Pe raza localităților Gemenele, Romanu și Măxineni, în județul Brăila, militari din Brigada 282 Infanterie Mecanizată au sprijinit intervenția unei echipe ENEL și, în prezent, continuă misiunile de deszăpezire a căilor de comunicații.

În județul Vrancea, în zona localităților Nănești și Măicănești, militari din Brigada 8 LAROM și Brigada 282 Infanterie Mecanizată acționează cu șapte mijloace tehnice pentru deszăpezirea căilor rutiere.

În județul Călarași, la solicitarea prefecturii, 50 de militari din Forțele Terestre, cu 2 autocamioane, vor acționa pentru deszăpezirea locuințelor persoanelor aflate în dificultate.


Biroul de Presă