Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 36


27 de misiuni ale militarilor aflate în derulare în zonele afectate de fenomenele meteorologice extreme


Peste 460 de militari cu 41 de mijloace tehnice acționează, în prezent, la solicitarea autorităților locale, în localități din județele Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Vâlcea și Vrancea pentru deszăpezirea, deblocarea căilor de acces rutier, evacuarea și salvarea persoanelor aflate în zone izolate sau cu afecțiuni medicale deosebite.

Misiunile noi, demarate în această după-amiază, sunt:

În județul Brăila, 20 de militari cu un autocamion, din Batalionul 300 Infanterie, acționează între localitățile Gemenele - Romanu pentru deszăpezirea drumurilor, iar alți 22 de militari din Batalionul 285 Artilerie acționează în municipiul Brăila pentru deblocarea căilor de acces.

În județul Galați, 25 de militari cu un autocamion, din Batalionul 300 Infanterie, intervin pentru a restabili accesul în localitatea Scânteiești, iar alți 25 de militari din Batalionul 284 Tancuri execută misiuni în localitatea Berești-Meria pentru deblocarea accesului în scopul evacuării și salvării persoanelor cu probleme medicale acute.

În județul Călărași, 50 de militari cu două autocamioane, din Batalionul 1 CIMIC, intervin în sprijinul populației din comuna Ileana pentru deszăpezirea locuințelor vârstnicilor și persoanelor aflate în dificultate.

Până astăzi, au fost finalizate 72 de misiuni, la care au participat peste 1.500 de militari cu 160 de mijloace tehnice de diferite capacități.


Biroul de Presă