Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 39


Militarii sunt implicați acum în 32 de misiuni


În județul Vâlcea, militari din cadrul Centrului Instruire EOD și Apărare C.B.R.N. Râmnicu Vâlcea acționează în localitatea Glăvile pentru deszăpezirea comunicației Peșceana-Șirineasa.

În județul Buzău, circa 120 de militari din Brigada de Informații Militare, Brigada 8 LAROM și Brigada 282 Infanterie Mecanizată, cu șase mijloace tehnice, acționează în localitățile Rîmnicelu, Stupina, Brădeanu, Vâlcele și Cochirleanca pentru deblocarea căilor de comunicații, misiuni de prim-ajutor, deszăpezire și distribuire de alimente.

În județul Vrancea, circa 130 de militari din Brigada 282 Infanterie Mecanizată, cu cinci mijloace tehnice, acționează în localitățile Măicănești, Nănești și Ciorăști pentru deblocarea căilor de acces și deszăpezirea locuințelor persoanelor aflate în dificultate.

În județul Brăila, peste 900 militari din Brigada 10 Geniu, Brigada 282 Infanterie Mecanizată, Batalionul 528 Cercetare și Baza Sprijin Logistic, cu 18 mijloace tehnice, transportă alimente la azilurile de bătrâni, motorină, acționează pentru deblocarea căilor de acces și deszăpezirea locuințelor persoanelor aflate în dificultate din localitățile Făurei, Ulmu, Cireșu, Mihail Kogălniceanu, Gemenele, Filipești, Iesna, Movila Miresii, Scorțaru Nou, Rîmnicelu, Jirlău și Vișani.

În județul Constanța, 50 militari din Batalionul 284 Tancuri cu două mijloace tehnice acționează în localitatea Mihail Kogălniceanu pentru deblocarea căilor de comunicații și a locuințelor persoanelor aflate în dificultate.

În județul Ialomița, militari din Baza 86 Aeriană de la Fetești acționează pentru deblocarea căilor de comunicații.

În județul Tulcea, peste 60 de militari ai Secției 325 Logistice, Divizionului 88 Vedete Fluviale și din Batalionul 307 Infanterie Marină acționează în zona Niculițel, Mănăstirea Cocoș și în localitatea Vișina pentru deszăpezirea locuințelor persoanelor vârstnice sau cu afecțiuni medicale și distribuirea de alimente și apă potabilă.


Biroul de Presă