Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 48


Întâlnire bilaterală între miniștrii apărării din România și Republica Elenă


Întâlnirea a avut loc vineri, 21 februarie, la Atena, în contextul Reuniunii Informale a Miniștrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Cu această ocazie, ministrul Mircea Dușa i-a urat omologului său, Dimitris Avramopoulos, succes în derularea Președinției elene a Consiliului UE și i-a adresat mulțumiri pentru organizarea reuniunii informale.

Una dintre temele abordate a fost intensificarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ministrul român reiterând ideea explorării unor domenii de cooperare care să vină în spijinul soluționării cerințelor NATO și UE, inclusiv pe domeniul dezvoltării în comun a capacităților militare.

"Considerăm importantă colaborarea dintre statele noastre în cadrul structurilor de cooperare regionale, Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP) și Reuniunea Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM)", a declarat Mircea Dușa în cadrul întâlnirii.

La finalul discuțiilor, ministrul Dușa l-a invitat pe ministrul grec să participe la evenimentele ce vor avea loc la București, cu ocazia aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO. În același timp, ministrul elen al apărării a adresat omologului român invitația de a efectua o vizită oficială în Grecia.


Biroul de Presă