Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 58


Reuniuni pe problematica cooperării regionale, la București


Cea de-a 31-a reuniune a Comitetului Director Politico-Militar (PMSC) al Forței Multinaționale de Pace din Sud-Estul Europei (MPFSEE) și cea de-a 30-a reuniune a Comitetului de Coordonare a Procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM-CC) se desfășoară, între 18 și 20 martie, la București.

În cadrul reuniunilor va fi abordată problematica cooperării regionale, cu accent asupra proiectelor practice cu impact asupra statelor membre.

Totodată, în marja reuniunii PMSC se va reuni și Grupul de Lucru la nivel de experți în domeniul juridic care vor lua în discuție modalitățile de îmbunătățire a mecanismului de funcționare a acestei inițiative regionale.

x x x

Din Procesul Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM) fac parte Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Italia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina, iar Georgia și Republica Moldova sunt membri observatori. România asigură, în perioada 2013-2015, pentru a doua oară, președinția Comitetului Director Politico-Militar al Forței Multinaționale de Pace din Sud-Estul Europei și a SEDM-CC, după mandatul din perioada 2001-2003.


Biroul de Presă