Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 62


Întâlnire bilaterală a miniștrilor apărării din Republica Polonă și România


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și omologul său polonez, Tomasz Siemoniak, s-au întâlnit vineri, 21 martie, la sediul M.Ap.N.
Pe agenda discuțiilor, s-au aflat teme precum cooperarea bilaterală în domeniul apărării, pregătirea Summit-ului NATO din toamna acestui an de la Londra dar și potențiale programe de cooperare între categoriile de forțe militare.
În acest context, ministrul român a afirmat faptul că relația de parteneriat militar între cele două țări este una îndelungată și are la bază principii comune.
Ministrul Dușa a mai subliniat faptul că a fost luată în discuție și pregătirea Summit-ului NATO din toamnă, de la Londra, unde statele Alianței trebuie să aibă o anumită poziție față de capabilitățile militare viitoare .
Alte subiecte dezbătute au fost acordul de colaborare între România și Polonia, în special în domeniul forțelor aeriene ale celor două armate, stadiul implementării scutului anti-rachetă și securitatea maritimă în zona extinsă a Mării Negre.
În finalul întrevederii, miniștrii român și polonez ai apărării au salutat semnarea, la Bruxelles, a părții politice a Acordului de asociere a Uniunii Europene cu Ucraina.


Biroul de Presă