Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 75


Ziua NATO sărbătorită de Ministerul Apărării Naționale


Ziua Alianței Nord-Atlantice va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în toate localitățile unde sunt unități militare și în bazele militare din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români.

Statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe întreg teritoriul țării organizează, cu acest prilej, ceremonii militare, Ziua Porților Deschise, activități cultural-artistice și sportive, simpozioane și expoziții.

În București, duminică, 6 aprilie, se vor desfășura două ceremonii militare, una la sediul Ministerului Apărării Naționale, de la ora 09.00, unde va fi organizată și Ziua Porților Deschise, iar cealaltă, de la ora 11.00, la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului).

Luni, 7 aprilie, de la ora 10.00, Ministerul Apărării Naționale organizează simpozionul "Extinderea NATO în 2004: un deceniu de contribuție robustă, responsabilitate și angajament pentru o nouă Alianță", la sala "Drepturilor omului", din Palatul Parlamentului.
Jurnaliștii care doresc să participe la aceste activități vor fi informați în timp util despre procedurile de acreditare.
* * *
La 29 martie 2004, România a aderat la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianței Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO. Începând cu anul 2005, "Ziua NATO" se sărbătorește în România în prima duminică a lunii aprilie.


Biroul de Presă