Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 80


ARMATA - O ȘCOALĂ ALTFEL


Ministerul Apărării Naționale susține și în acest an, în cooperare cu Ministerul Educației Naționale, proiectul "Armata - O școală altfel", care se va desfășura în perioada 7-11 aprilie. Unități militare din toate categoriile de forțe ale armatei și din instituțiile militare de învățământ și de cultură din întreaga țară vor participa la acest program și vor prezenta elevilor tehnica militară, activități practice specifice, precum și oferta educațională a învățământului militar.

În București, elevii pot participa, pe bază de voluntariat, în perioada mai sus menționată, la activitățile organizate de militarii din Batalioanele 96 Geniu, 2 Infanterie "Călugăreni", 1 CIMIC, 265 Poliție Militară, 300 Sprijin "Sarmis", din Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I", Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "dr. Carol Davila", Centrul 48 comunicații și informatică strategice și Baza 90 Transport Aerian. Elevii școlilor gimnaziale și liceenii vor lua parte la o zi de pregătire obișnuită a militarilor, vor desfășura activități practice precum aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, descoperirea de obiecte metalice cu ajutorul detectoarelor, instrucție de front, jocuri interactive și vor afla detalii despre tehnica și armamentul folosite de militari.

Personalul Bazei 90 Transport Aerian va prezenta elevilor din București și Otopeni care vor vizita unitatea informații despre aeronavele IAR-330 PUMA, AN-30, C-130 HERCULES și C-27J SPARTAN, precum și aspecte din viața piloților într-o unitate militară a Forțelor Aeriene.

Și anul acesta, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor va organiza proiectul "Un erou, o floare", în cadrul căruia elevi de la școlile din Călărași, Slobozia, Pitești, Craiova și comuna Bujoreni, județul Teleorman, vor depune flori și vor îngriji monumentele eroilor din cimitirele eroilor români din Primul Război Mondial, Cimitirul româno-germano-austriac și parcelele militarilor sovietici din orașele mai sus menționate.

Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand" și Muzeul Național al Aviației Române își vor deschide porțile pentru elevi, în toată perioada, pentru a răspunde tuturor solicitărilor unităților de învățământ.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "dr. Carol Davila" va organiza un seminar cu tema "Medicina militară de Urgență", în care elevii vor învăța modalitățile practice de acordare a primului ajutor.

Elevii care vor participa la programele desfășurate de instituțiile militare vor avea oportunitatea explorării diverselor aspecte din viața militarilor și vor afla informații utile pentru a urma o carieră în forțele armate române.

Punct de contact pentru jurnaliștii interesați să asiste la activitățile desfășurate în București, colonel Cristina Iacobuț, telefon 0722 380 138.


Biroul de Presă