Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 84


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut astăzi, 7 aprilie, o discuție telefonică cu omologul său american, Charles Timothy Hagel


Cu această ocazie, oficialul american a prezentat ministrului român condoleanțe, în numele președintelui Barack Obama, pentru decesul sublocotenentului (pm) Claudiu Ștefan Vulpoiu, militarul român care și-a pierdut viața săptămâna trecută în teatrul de operații din Afganistan.

Secretarul apărării a reafirmat sprijinul Statelor Unite în promovarea Parteneriatului Strategic cu România și și-a exprimat satisfacția, în numele Guvernului American, că România a dovedit că rămâne un partener de încredere al Alianței la granița estică a spațiului euroatlantic.

În contextul noilor evoluții geostrategice, cei doi au discutat despre redefinirea obiectivelor Alianței Nord Atlantice, înaintea Summit-ului din Țara Galilor.

În cadrul discuțiilor cu omologul american, ministrul Dușa a abordat tema securității în zona Mării Negre, subliniind importanța continuării colaborării între forțele navale ale celor două state, prin exerciții comune și proiecte concrete de cooperare.

O altă temă importantă pe agenda discuției a fost legată de necesitatea repoziționării forțelor și capabilităților NATO în țările de graniță ale Alianței, în ceea ce privește apărarea antiaeriană, securitatea maritimă, supravegherea și asigurarea securității spațiului aerian comun.


Biroul de Presă