Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 95


Videoteleconferință cu militarii din teatrele de operații


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și viceprim-ministrul pentru securitatea națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, au susținut, în dimineața zilei de joi, 17 aprilie, o videoteleconferință cu militarii români din detașamentele dislocate în teatrele de operații din Afganistan, Kosovo și Bosnia-Herțegovina.

"Sunt bucuros de fiecare dată când am ocazia să vorbesc cu dumneavoastră, comandanții detașamentelor românești din teatrele de operații și vă felicit pentru lucrurile deosebite pe care le faceți, în primul rând în sprijinul populației locale", le-a transmis militarilor ministrul Mircea Dușa.

De asemenea, ministrul apărării naționale a ținut să le spună militarilor că, de fiecare dată când se întâlnește cu oficiali NATO și UE, primește cuvinte de laudă la adresa modului de executare a misiunilor, ultima dată fiind la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE în formatul miniștrilor apărării din această săptămână.

"Ieri i-am vizitat pe colegii voștri răniți în incidentul de la sfârșitul lunii martie, starea lor de sănătate e spre îmbunătățire și m-au rugat să vă transmit gândurile lor bune și mult succes pentru a duce la final cu bine misiunea", le-a mai spus ministrul Dușa.

Comandanții detașamentelor românești din teatrele de operații au informat conducerea Ministerului Apărării Naționale despre modul de îndeplinire a misiunilor și relațiile pe care le au cu ceilalți militari aliați sau structurile de securitate locale.

La final, cei doi oficiali le-au transmis militarilor sprijinul și gândurile bune ale conducerii ministerului cu ocazia sfintelor Sărbători Pascale.


Biroul de Presă