Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 111


Exercițiul multinațional "ROT 14-4 Combined Resolve II"


Un detașament de instrucție din cadrul Forțelor Terestre va participa, în perioada 12 mai - 30 iunie, la exercițiul "ROT 14-4 Combined Resolve II" desfășurat în comun cu Forțele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), în facilitățile de instruire ale acestora din Hohenfels și Grafenwoehr, Germania.

Exercițiul urmărește dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu militarii structurilor din țările membre ale NATO și partenere, creșterea nivelului de interoperabilitate și perfecționarea procedurilor de lucru.

Forțele Terestre române participă cu un detașament de instrucție format din 300 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" și din Batalionul 284 Tancuri "Cuza Vodă" din Galați, cu tehnica de infanterie, blindate și tancuri tip MLI-84 M "Jderul", TABC 79 și tancuri TR85M1 "Bizon".

Participarea Forțelor Terestre române la "ROT 14-4 Combined Resolve II" demonstrează capacitatea României de a participa la efortul militar al NATO și al națiunilor partenere.


Biroul relații publice al SMFT