Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 117


Modulul de pregătire "Platinum Lynx" al BSRF 14


Modulul de pregătire "Platinum Lynx" al exercițiului multinațional "Black Sea Rotational Force 14" (BSRF 14) se va desfășura, în perioada 5-16 mai, în poligonul Rotunda și garnizoana Vatra Dornei, județul Suceava.

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte, de la Vatra Dornei, și infanteriști marini americani vor executa antrenamente în comun care includ exerciții tactice cu trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciții tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operații, instrucție alpină.

De asemenea, sâmbătă, 10 mai, militarii vor desfășura o acțiune în folosul comunității din localitatea Ciocănești, care va consta în împrejmuirea școlii generale din localitate.

Jurnaliștii interesați să asiste la activitățile din cadrul exercițiului vor fi așteptați miercuri, 14 mai, la ora 6.00, la sediul unității din Vatra Dornei, str. Calea Transilvaniei nr. 70A.

Solicitările de participare vor fi transmise pe adresa de e-mail relații.publice01037@forter.ro. Persoană de contact: Plt.adj. Sfârlea Marius, tel. 0744350468.

***

BSRF-14 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa (MARFOREUR) și se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență. Exercițiul a fost planificat cu un an înainte de desfășurare și este inclus în Planul cu principalele activități ale Statului Major General.


Biroul de Presă