Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 125


Șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama în vizită în România


Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, l-a primit luni, 12 mai, pe șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama, general-maior Perry Smith, aflat în vizită oficială în România.

Vizita are loc în contextul cooperării bilaterale stabilite de programul de parteneriat între Garda Națională a Statului Alabama și Armata României, „State Partnership Program".

Principalele subiecte dezbătute în cadrul întrevederii au vizat detalii ale cooperării viitoare, în condițiile modificărilor situației mediului de securitate în proximitatea României. Șeful Statului Major General a reliefat importanța programelor stabilite în ultimii ani, derulate la nivelul unităților, pentru îmbunătățirea educației, instruirii și capacității operaționale.

În agenda oficialului american, pe lângă întâlnirile cu șefii categoriilor de forțe, sunt incluse și vizite la unități militare cu care Garda Națională derulează proiecte de cooperare, la instituții militare de învățământ, precum și la alte instituții care au dezvoltat programe sociale împreună cu Garda Națională a Statului Alabama.


Biroul de Presă