Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 103


COMUNICAT


Joi, 17 aprilie a.c., in jurul orei 10.00, soldatul Filipescu Cristian George, din Unitatea Militara 01662 Craiova, a decedat la Institutul de boli infectioase “Prof. Matei Bals“, din Bucuresti, unde era internat cu diagnosticul “meningita meningococica fulminanta, cu insuficienta renala acuta”.

Militarul a fost internat initial, in dupa-amiaza zilei de 15 aprilie, in Spitalul Militar din Craiova, fiind diagnosticat “meningita acuta meningococica; soc septic; diateza hemoragica”, dupa ce in cursul diminetii i se administrase un tratament simptomatic in infirmeria unitatii. Datorita evolutiei fulminante a bolii, miercuri, 16 aprilie, o echipa S.M.U.R.D. l-a transportat pe militar, cu acordul familiei, la Institutul de boli infectioase “Prof. Matei Bals“, in urma consultului interdisciplinar de la Spitalului Militar Craiova.

In varsta de 26 de ani, necasatorit, militarul a fost incorporat in luna februarie a.c., iar familia sa domiciliaza in Bucuresti.

Directia Asistenta Medicala efectueaza, la ordinul ministrului apararii nationale, un control de specialitate amanuntit, pentru a se determina factorii ce au condus la imbolnavirea militarului si a se lua masurile ce se impun. Spitalul Militar Craiova desfasoara ancheta epidemiologica in U.M. 01662, unde s-au instituit deja masuri profilactice specifice.

Evenimentul este cercetat, de asemenea, de o comisie condusa de colonelul Constantin Toma, loctiitorul comandantului Comandamentului Transmisiunilor, caruia ii este subordonata unitatea mentionata, si Parchetul Militar Craiova.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite condoleante familiei indoliate.Biroul de presa al MApN