Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 146


Ziua Armei Geniu


Militarii din forțele terestre sărbătoresc, în ultima zi a lunii mai, 155 de ani de la înființarea armei geniu.

Cu acest prilej, în București și în garnizoanele din țară unde sunt dislocate unități de geniu, se vor organiza manifestări care includ expoziții de tehnică și echipamente, exerciții demonstrative ale unor subunități EOD, sesiunea de comunicări știițifice cu tema "Arma Geniu - Tradiții și perspective", lansarea numărului aniversar al "Revistei Armei Geniu", expoziții foto cu aspecte relevante din misiunile geniștilor. De asemenea, vor fi organizate "Zile ale porților deschise" și vor fi acordate distincții și diplome onorifice militarilor din arma geniu care s-au remarcat prin calitați profesionale și morale deosebite.

În Capitală, manifestările vor începe joi, 29 mai, la ora 11.30 cu o ceremonie militară și religioasă însoțită de depuneri de corone și jerbe de flori la Monumentului Eroilor Armei Geniu (Piața Leu). Începând cu ora 21.30, un detașament al Batalionului 96 Geniu se va retrage cu torțe pe traseul Monumentul Eroilor Armei Geniu (Piața Leu) - Șoseaua Cotroceni - Splaiul Independenței - B-dul Eroilor, Piața Eroilor.

La activități sunt invitați comandanții structurilor de geniu din forțele terestre, militari în activitate, în rezervă și în retragere, veterani de război.


Biroul de Presă