Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 149


Mesajul ministrului apărării naționale cu ocazia Zilei Eroilor


Ziua Înălțării Domnului este, prin tradiție, o zi de rugăciune în memoria eroilor națiunii române. Astăzi, în toată țara, militarii, alături de cetățeni, aduc omagiul tuturor celor care și-au dat viața în marile războaie din istoria țării noastre.

Monumentele închinate eroilor sunt pentru noi locuri sacre. Sunt locuri în fața cărora ne reculegem și le vorbim copiilor noștri despre curaj și despre patriotismul adevărat, dovedit prin fapte.

Transmit un gând bun militarilor români care își desfășoară activitatea cu determinare în teatrele de operații, împlinind angajamentele țării noastre asumate în cadrul comunității nord-atlantice. Prin misiunile pe care le execută la standarde impecabile, zi de zi, în condiții de maxim pericol, ei dovedesc că România a înțeles faptul că statutul de membru al NATO nu înseamnă doar beneficii, ci și responsabilități.

În teatrele de operații au căzut la datorie 26 de militari români. Gestul lor ne-a învățat încă o dată că libertatea se câștigă greu, iar viitorul copiilor noștri se apără cu sacrificii dureroase.

Gândurile mele se îndreaptă acum către familiile acestor eroi cărora le transmit un mesaj de alinare și pe care îi asigur de tot sprijinul nostru.

Slavă eroilor Armatei României! Dumnezeu să-i odihnească în pace!


Biroul de Presă