Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 158


Întâlnirea a ministrului român al apărării naționale cu ministrul apărării din Canada


"O bună cunoaștere a pozițiilor naționale în plan bilateral este benefică nu doar pentru maximizarea oportunităților existente, dar și pentru promovarea intereselor comune ale României și Canadei". Declarația îi aparține ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, în cadrul întâlnirii bilaterale cu omologul său canadian, Robert Nicholson.

Ministrul Mircea Dușa i-a mulțumit ministrului apărării canadian pentru cooperarea excelentă între cele două state, mai ales în contextul exercițiului militar "Dacian Flag" ce se desfășoară la Câmpia Turzii.

"Prezența celor șase avioane F18 la baza aeriană de la Câmpia Turzii reprezintă o materializare a principiului solidarității și al angajamentului ferm al Canadei la eforturile susținute ale NATO pentru securitatea țărilor aliate", a declarat Mircea Dușa.

La rândul său, ministrul canadian a evidențiat profesionalismul militarilor Armatei României, dovedit în misiunile din teatrele de operații, și l-a felicitat pe ministrul Dușa pentru operativitatea cu care s-au derulat toate procedurile pentru desfășurarea în bune condiții a exercițiului militar comun de la Câmpia Turzii.

În încheiere, cei doi demnitari au concluzionat că această întâlnire va contribui la sincronizarea pozițiilor celor două țări în ceea ce privește orientarea procesului de transformare a Alianței Nord Atlantice, în noul context de securitate european și global, și și-au exprimat speranța că în viitorul apropiat cele două țări vor găsi noi oportunități de dezvoltare și cooperare pe plan militar.

Întâlnirea bilaterală a avut loc în marja Reuniunii Miniștrilor Apărării din statele membre NATO ce se desfășoară astăzi, 3 iunie, la Bruxelles.


Biroul de Presă