Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 161


Mircea Dușa: România și Germania dispun de oportunități excelente pentru dezvoltarea mecanismelor de cooperare militară


În cadrul întâlnirii bilaterale a ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, cu ministrul apărării din R.F. Germania, Ursula von der Leyen, cei doi demnitari au discutat despre stadiul relațiilor de cooperare dintre cele două armate.

Ministrul Dușa a exprimat satisfacția pentru implementarea măsurilor de reasigurare a aliaților adoptate în cadrul NATO evidențiind, totodată, necesitatea realizării unei noi posturi de apărare a Alianței pe termen lung, pentru a răspunde adecvat provocărilor la adresa securității europene.

În timpul discuțiilor a fost evidențiată importanța mecanismelor aliate pentru intensificarea cooperării bilaterale, cum ar fi dezvoltarea capabilităților de apărare prin utilizarea conceptului Framework Nations, precum și implementarea strategiei maritime a NATO. În acest sens, ministrul Dușa a subliniat importanța Mării Negre în noul context strategic.

Cei doi miniștri au exprimat aprecieri pentru experiența dobândită în cooperarea în planificarea și derularea de exerciții comune ale celor două armate și s-a convenit continuarea activităților comune de pregătire.

Întâlnirea între ministrul român și cel german al apărării a avut loc în marja Reuniunii Miniștrilor Apărării din statele membre ale NATO, contribuind la identificarea unor noi oportunități de dezvoltare a cooperării bilaterale, inclusiv în domeniul industriei de apărare.


Biroul de Presă