Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 165


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu Ray Mabus, Secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA


Complexitatea exercițiilor desfășurate în comun de forțele navale ale României și Statelor Unite va crește nivelul de instruire și gradul de interoperabilitate. Aceasta este concluzia desprinsă în cadrul întâlnirii de miercuri, 11 iunie, între ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și Secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA, Ray Mabus, la sediul Ministerului Apărării Naționale.

În cadrul discuțiilor, ministrul Mircea Dușa a subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre cele două țări în ceea ce privește domeniul militar, reiterând necesitatea continuării exercițiilor comune între forțele navale.

La rândul său, Secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA, Ray Mabus, a apreciat nivelul ridicat al cooperării bilaterale între cele două state și a exprimat încrederea că, în viitor, se vor identifica noi oportunități de dezvoltare a proiectelor, România demonstrând deja că este un partener pe care SUA se pot baza.

Secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA a avut programate întâlniri, în cursul zilei de astăzi, cu șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, și cu șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrșu.


Biroul de Presă