Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 167


Relațiile militare bilaterale dintre România și Republica Elenă se înscriu pe un trend ascendent, iar interesul manifestat de ambele țări demonstrează existența unor obiective comune


Afirmația îi aparține ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, în cadrul întâlnirii bilaterale de miercuri, 11 iunie, ce a avut loc la sediul M.Ap.N. În opinia acestuia, "este necesară explorarea unor noi domenii de cooperare, care să vină în sprijinul NATO", subliniind încă o dată că Summit-ul din Țara Galilor din luna septembrie va oferi o nouă viziune în ceea ce privește profilul strategic al Alianței.

Aceeași idee a fost împărtășită și de către ministrul elen, Dimitris Avramopoulos, care a evidențiat nivelul ridicat al relațiilor militare dintre cele două armate și a apreciat profesionalismul militarilor români. "Am decis să extindem colaborarea noastră în plan militar și am discutat despre semnarea unor memorandumuri în viitorul apropiat", a mai completat Dimitris Avramopoulos.

Ministrul apărării naționale român a transmis omologului său felicitări pentru eforturile depuse de Republica Elenă, din prisma asigurării președinției Consiliului Uniunii Europene, eforturi legate de implementarea deciziilor Consiliului European din decembrie 2013 și eficientizarea acțiunilor în vederea consolidării profilului UE în plan internațional.

Pe agenda discuțiilor au figurat și măsurile luate de NATO după criza din Ucraina, atât pentru securitatea spațiului aerian, dar și a celui maritim.


Biroul de Presă