Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 171


Vizita în România a comandantului Comandamentului canadian pentru operații întrunite


Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, l-a primit vineri, 13 iunie, la sediul instituției, pe comandantul Comandamentului canadian pentru operații întrunite, generalul-locotenent Stuart Beare, aflat în vizită oficială în România.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte privind cooperarea dintre cele două armate și continuarea instruirii și antrenării în comun prin exerciții pe teritoriul României.

În acest context, șeful SMG a arătat că prezența detașamentului canadian dislocat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii este un exemplu privind solidaritatea la nivelul Alianței. "Am apreciat implicarea Canadei în aplicarea rapidă a măsurilor stabilite la nivelul NATO pentru statele din flancul estic al Alianței. Antrenamentul piloților canadieni în spațiul aerian al României le va permite acestora ca, la nevoie, să execute misiuni de Poliție Aeriană în această zonă", a subliniat generalul-locotenent Dănilă.

De asemenea, cei doi oficiali au analizat evoluțiile recente ale situației de securitate din zonă și posibilele implicații militare.


Biroul de Presă